"Damele" din ziua de azi

Cred ca toate fetele isi doresc in familie un guru al elegantei si al bunului gust. O mama/o bunica/o matusa care sa-ti lase mostenire un pandantiv pe care-l purta si ea la varsta ta , sa-ti imparaseasca secretul unui par ingrijit si sanatos si sa-ti arate rochiile pe care le pastreaza si acum in cufarul cu amintiri si miros de lavanda.

Asa cum invatatm sa sa mergem, sa scriem si sa citim, asa ar trebui noi, fetele, sa invatam sa fim elegante. Dar nu ar fi mai simplu daca am fi"instruite" de mici? Nu ar fi mai usor sa avem pe cineva langa noi care sa ne indrume si sa ne certe de fiecare data cand uitam sa fim ceea ce suntem? Femeile de alta data stiau cat de important era pentru fetele lor sa primeasca o buna educatie. Si cand spun educatie nu ma refer strict la educatia scolara, ci mai degraba la acea educatie deosebita de care ar trebui sa aiba parte orice fata. Dar din pacate, rar le mai gasim pe acele doamne cochete in familiile din ziua de azi. Cu siguranta ele stiau ca nu e deloc usor sa fii o domnisoara in adevaratul sens al cuvantului. Pentru ca degeaba avem haine frumoase daca nu stim cum sa le purtam, degeaba avem accesul la cele mai bune produse de make-up daca rezultatul este o fata pictata ca la circ, degeaba avem in geanta un parfum bun daca nu stim cat sa folosim si ne incapatanam sa le luam aerul celor din jur.

De asemenea, doamnele din vechea societate stiau ca aspectul nu este suficient pentru o adevarata Lady. De aceea,fetele lor erau invatate sa-si dezvolte latura artistica,orice domnisoara trebuia sa stie cum sa manance, cum sa mearga, cum sa zambeasca si mai ales cum sa se exprime.
In ziua de azi, rar le mai intalnim pe acele "domnite" educate, cu gesturi gratioase. Asa cum am spus mai sus, aceasta indrumare ar trebui sa inceapa undeva in copilarie, deoarece ni se tipareste mai usor in minte ideea ca "asa este normal". Dar cate mamici mai au timp de asa ceva ? Cate doamne mai stiu sa fie elegante ? Pentru ca asta este prima conditie.Nu poti invata pe cineva ceea ce tu nu stii.

Cat de des nu auzim „ ar trebui sa ma tratezi/respecti ca pe o doamna.„? Dar ce se intampla atunci cand nu exista nicio doamna in incapere? Cum sa fii considerata o doamna,cand tu vorbesti bolovanos si injuri mai rau ca un barbat? Cum sa inveti sa respecti o doamna atunci cand ea nu este o doamna?

1 comments:

Anonymous said...

Articolul acesta trebuie promovat mai mult :D :)) :*

Post a Comment

Copyright @ Andreea | Floral Day theme designed by SimplyWP | Bloggerized by GirlyBlogger