De-am avea vointa necesara...

Mi-am propus sa fiu un blogger activ si daca timpul o sa-mi permita, promit sa fiu prezenta in fiecare seara cu un nou gand.

Azi vreau sa vorbesc despre vointa ...despre vointa noastra, a oamenilor , de a merge mai departe, vointa aceea care ne impinge sa facem totul din nimic, vointa aceea care ne scapa de cele mai urate vicii. Auzim peste tot oameni care se plang.Se plang ca nu au bani, ca sunt nefericiti la seriviciu, in familie, in societe. Unii nu pot fi multumiti nici macar de ei si se leaga cu mainile si picioarele de dorinta oarba de a avea cat mai mult("imi doresc" ,"vreau", "eu merit "), dar foarte putini isi pun intrebarea cea mai importanta: "Ce pot sa fac pentru a ajunge acolo unde imi doresc?" Noi,romanii, stim cel mai bine sa ne facem iluzii, sa ne dorim si sa ramanem la stadiul asta de teorie, practica preferam sa o lasam pe seama altroa.Pentru ca toti vrem ... vrem sa fim bogati, vrem sa ne fie bine, vrem sa fim respectati, dar ce facem noi ca sa meritam toate astea ? ce facem noi ca sa alimentam si sa materializam aceste dorinte? Pentru ca daca asteptam sa ne pice din cer,sa castigam la loto sau sa gasim pestisorul de aur, nu trebuie sa ne miram de ce sunt atatia oameni care mor de foame.

Admir din tot sufletul oamenii care pornesc de jos si ajung undeva sus. Si nici nu ai avea cum sa nu privesti cu ochii plini de admiratie un om care munceste si are vointa necesara de a-si depasi conditia. Am avut ocazia sa intalnesc persoane care m-au inspirat,care mi-au demonstrat ca se poate si nu trebuie sa fie neaparat povestea clasica in care copilul primeste o mostenire frumoasa de la parinti.

Am intrebat odata un domn cum a reusit sa-si construiasca o cariera atat de frumoasa,pornind de la zero. Raspunsul l-am intuit ,dar domnul mi-a spus cu o fericire calma: "Rabdare,copilo...si foarte multa munca". Eu as fi adaugat si o vointa de fier.Si ma gandeam ca fericirea si munca nu prea se leaga,dar de fapt fericirea se obtine prin munca,iar pentru oamenii ca domnul de mai sus,munca este de fapt fericirea.

Asadar,se poate si fara "lampa lui Aladin".De-am avea numai vointa necesara...

0 comments:

Post a Comment

Copyright @ Andreea | Floral Day theme designed by SimplyWP | Bloggerized by GirlyBlogger